Скандинавски интериор

Скандинавски интериор


Шумното лято си отиде. Отнесе със себе си цветните плажни кърпи, чадърите и надуваемите пояси.


Остави малко мидички в единия ъгъл и една лека умора от всички преживявания. Именно за уморените ни от лятото тела и души идва есента – за ни донесе уюта и спокойствието, от които имаме нужда.


Ако искате да се настроите на вълните на есента и да се потопите в бавната ѝ нежност, трябва да се разделите с излишните вещи, крещящите тонове и ярките аксесоари.


Най-добрите в хармонизирането на външния и вътрешния свят, разбира се, са скандинавците.


Те не обичат да задръстват живота и къщите си с вещи, за да не им робуват, а да имат време да се наслаждaват на живота такъв, какъвто го харесват – топъл и уютен.


Цветова честота – в една гама


Хармоничните цветове, в които са боядисани скандинавските домове, излъчват спокойствието на предвидимостта. Но онази, спокойната предвидимост, с която сутрин правиш кафето си – винаги с две бучки захар и малко мляко. Без изненади, но и без разочарования.


 


Можете да играете с нюансите на бялото и сивото, да добавите акцент в по-тъмно сиво или дори черно, но като цяло скандинавският дом е ода за бялото – като снега и светлината, с няколко сиви елемента.


Чисто, но не стерилно


Най-хубавото на скандинавските домове е, че в тях се живее. Усещаш го дори вкъщи да няма никого.В скандинавския дом ти е хубаво да се прибереш, да събуеш обувките на две, на три в коридора и да се излегнеш на дивана.


Не се притесняваш, че ще намачкаш или разместиш нещо, защото подредбата на дома се подчинява на навиците на стопаните, а не обратното.


Затова и одеялото от дивана рядко се прибира. То е там, небрежно преметнато, готово да те обгърне след края на работния ден.


Малко вещи


Визуалният шум, който многото вещи създават, не е познат в скандинавския дом. Махнете всички ненужни събиращи прах сувенирчета и подаръци. Приберете ги в кутии и ги отваряйте, само ако сте носталгично настроени.

Няма нужда да са пред очите ви непрекъснато. Имате нужда от спокойствие, а не от закачалки на внимание.И заложете на качеството


Качествените вещи ни служат дълго и дълго изглеждат така добре, както в първите дни, след като сме ги купили.


Философията на скандинавците е, че е по-добре по-малко и по-качествено, отколкото много и евтино.Защо да задръстваме дома си с евтини стоки, когато можем да имаме само това, което истински ни трябва и то да ни служи дълго?