Как да организираме перфектното пролетно Slow Life парти

Как да организираме перфектното пролетно Slow Life парти

Най-после е тук! Пролетта полека лека влиза във владенията си, дните са по-дълги и по-топли, а залезите - все по-обещаващи.

 

В една от първите по-топли вечери можем да сложим официално начало на хубавата част от годината с едно стилно, но ненатоварващо парти в градината.

 

Не е нужно много, за да изглежда партито ви “като от списание”. Просто няколко добре обмислени акцента.

 

Ето кои са те:

 

Осветление

 

Светлината е тази, която може до неузнаваемост да промени едно помещение или в нашия случай една градина.

 

Аранжирайте гирлянди от малки бели лампички или безброй буркани с чаени свещи, разпръснати без ред из градината и по масите.

 

Трептенето на пламъчетата, плавното полюшване на крушките сред току-що раззеленилите се клони дори само тази семпла украсаще направи местенцето магическо.

 

Храна и напитки

 

Менюто не трябва да е тежко, но и не трябва да оставяте гостите си гладни. Пригответе хапки предварително – месни и безмесни, солени и сладки.  

 

Сьомга и каперси, пате, рибен хайвер с парченце лимон лесни, но вкусни варианти, които можете да наредите в големи шарени подноси и да разпръснете на малки масички из вашата парти градина.

 

За истинско парти настроение са ви нужни също няколко бутилки хубаво вино и фини стъклени чаши. Именно те ще създадат изисканото чувство за градинско парти, а не случайно събиране в двора.

 

Виното дръжте добре изстудено в големи купи и не забравяйте да сложите наблизо и отварачката за корковите тапи.

 

Цветя и одеяла

 

Последните акценти преди да поканите гостите си цветя и мека грижа.

 

Украсете мястото за парти с няколко букета пролетни цветя. Дори и няколко лалета, сложени в непретенциозни стари бутилки са напълно достатъчни, за да превърнат пространството в цветна пролетна радост.

 

И именно защото все още е пролет, а не лято, и топлите вечери са все още далече, помислете за уюта на гостите си. Подгответе няколко леки поларени одеала, за да се наметнат онези, на които им захладнее прекалено бързо след залеза на слънцето.

 

И не се притеснявайте излишно за детайлите. Хубавите партита стават, когато домакинята е щастлива, а не подготвена отлично.