Какво трябва да вземем под внимание при закупуването на апартамент от новото строителство

Какво трябва да вземем под внимание при закупуването на апартамент от новото строителство

Закупуването на жилище е сериозна стъпка, към която трябва да се подходи с внимание. Ако сте в търсене на нов дом, вероятно сте насочили фокуса си към апартаментите от новото строителство, тъй като те са модерни и оборудвани със съвременни удобства, които максимално да улеснят ежедневието ви. За да бъдете сигурни в решението си обаче, е важно да имате предвид някои фактори, за които да помислите, преди да инвестирате парите си в имот. В тази статия ще споделим с вас ценна информация, която да ви бъде от полза при купуването на апартамент от новото строителство.

Местоположение на жилищния комплекс

Едно от основните неща, на които трябва да обърнете внимание, когато искате да закупите апартамент от новото строителство, е неговото местоположение. Преди да вложите конкретна сума пари в жилище, се уверете, че то се намира в близост до вашето работно място, както и до училище, детска градина, болнично заведение, супермаркети и други важни за вас локации в населеното място.

В случай че не сте шофьор, е от значение около вашия бъдещ дом да има спирки на градски транспорт. По този начин ще бъдете максимално мобилни и ще можете да се придвижвате из града безпроблемно. 

Ако темата за избора на подходящо местоположение на жилище ви е интересна, може да прочетете статията ни, свързана с нея, тук. 

Финанси

Когато купувате апартамент в строеж, обикновено имате възможност да го изплащате на вноски. С това се избягва голямото финансово натоварване върху вас, като в същото време помагате на инвеститора да поддържа работата по жилищата и да не се стига до забавяния по тяхното изпълнение.

Разбира се, когато влагате средства във все още незавършен проект, трябва да бъдете нащрек за няколко неща. Едно от тях е договорът, който подписвате - прочетете го внимателно, за да не пропуснете важна информация, която впоследствие да ви коства пари. 

В случай че закупувате имот в етап на строителство, е добре да проучите изпълнителя на проекта. Препоръчително е да се ориентирате към строител, който има завършени сгради, за да съберете информация относно качеството му на работа.

Качество на строителството и материалите 

Важно нещо, с което трябва да се запознаете, преди да закупите апартамент от новото строителство, е качеството на материалите, използвани за неговото изграждане. Ако те са достатъчно добри, можете да бъдете по-спокойни, че няма да се налага често да харчите пари за ремонтни дейности.

В случай че фирмата, която предлага въпросното жилище, има вече завършени проекти, е препоръчително да ги проучите обстойно. Ако имате възможност, разговаряйте с хора, които са закупили имот от конкретната компания, или потърсете мнения в интернет, за да се информирате относно качеството на строителството, както и за водопроводните и електрическите инсталации. По този начин ще се чувствате уверени, че влагате средствата си в покупка на имот, който отговаря на вашите изисквания и може да ви осигури стандарта на живот, към който се целите. 

Сигурност и безопасност

Когато закупувате жилище в новопостроена сграда, е необходимо да бъдете сигурни, че животът в него ще преминава спокойно. Ако въпросният апартамент се намира в жилищен комплекс например, това ще ви осигури повече безопасност, тъй като подобни места обикновено разполагат с огради, видеонаблюдение и физическа охрана. По този начин контролът на достъпа до мястото, на което живеете, е максимално ограничен, а шансът да се появи рискова ситуация е сведен до минимум.

Преди да инвестирате средства в покупка на имот, е добре да се информирате и за възможностите за евакуация в случай на опасност. Сградата, в която се намира даденото жилище, трябва да има лесно достъпни евакуационни пътища, които да ви позволят бързо и безопасно да напуснете участъка. 

Разпределение на стаите

Ако сте решили да инвестирате средства в купуване на имот, е важно да обръщате внимание не само на площта на стаите, но и на тяхното разпределение. Препоръчително е помещения като трапезария и кухня да се намират близо едно до друго, за да се улесни максимално ежедневието ви. Разбира се, не забравяйте да помислите и за позиционирането на спалните - нужно е те да бъдат далеч от коридорите на сградата, за да не съществува възможност да чувате съседите си, когато се намират в общите ѝ части. Добре е също те да не гледат към шумни улици и големи булеварди, тъй като е много вероятно това да попречи на пълноценната ви почивка.

За да си спестите време в обикаляне по огледи на апартаменти, ние, от BLD, предоставяме 3D визуализации на жилищата, които предлагаме. По този начин можете бързо и лесно да разгледате имотите ни, както и тяхното разпределение, без да се налага да напускате комфорта на дома си, и да ги посетите на място, когато вече сте харесали апартамент, отговарящ на вашите изисквания. 

Паркомясто

Ако сте шофьор и сте решили да закупите апартамент от новото строителство, е препоръчително да проверите дали е възможно да се сдобиете с паркомясто заедно с него. Това ще ви спести много време в обикаляне и търсене на свободно пространство, на което да спрете автомобила си.

Често с апартаментите, които се предлагат в затворени комплекси, може да бъде купено и място за паркиране. В някои жилищни комплекси паркингите са дори подземни, което ви дава повече спокойствие и сигурност, че автомобилът ви е в безопасност.

Близост до удобства

Когато сте в търсене на нов дом, е важно да се информирате дали наблизо има удобства, които да правят дните ви по-пълноценни и интересни. Голяма част от апартаментите от новото строителство се намират в затворени жилищни комплекси, които разполагат с фитнес зали, плувни басейни, пространства за провеждане на мероприятия, барбекю, детски площадки, зони за игри, футболни и баскетболни игрища и т.н. Всичките тези места могат да се превърнат в чудесен повод да избягате от еднообразието на ежедневието, да се забавлявате, както и да откриете нови хора, с които да общувате. 

Инвестиция с мисъл за бъдещето

Инвестирането в недвижим имот обикновено е добра идея, като това важи с особена сила за случаите, в които въпросното жилище е модерно, намира се в район с добра инфраструктура и е в близост до някои от най-важните точки в града. Съветваме ви да не подценявате тези фактори, тъй като в живота ви могат да настъпят различни събития, които да наложат да смените дома си. 

Ако закупите апартамент от новото строителство, ще се чувствате спокойни, че в подобни ситуации ще имате възможност по-лесно да продадете имота, или пък да го отдадете под наем, тъй като наемателите и купувачите най-често търсят съвременно обзаведени и добре оборудвани жилища. 

Освен това ние, от BLD, имаме практика да поддържаме проектите си още от фаза идея. По този начин повишаваме енергийната ефективност на нашите жилища, намаляваме значително експлоатационните разходи и оптимизираме последващата поддръжка на сградите, с което се удължава техния експлоатационен период. Всичко това ви дава по-голяма сигурност, че имотът не само ще ви осигури високо ниво на комфорт, но и ще запази своята стойност и ще ви даде повече възможности при необходимост от продажба или отдаване под наем. 

Заключение

Закупуването на апартамент от новото строителство е нелека задача, която изисква внимателно планиране и детайлно проучване. Ако вземете предвид това, което споделихме с вас в тази статия, ще се чувствате по-подготвени да направите най-правилния за вас избор.

В случай че сте в търсене на перфектния имот за вас, може да разгледате нашите проекти. Ние, от BLD, създаваме модерни и функционални домове, които могат да покрият очакванията ви, а дори и да ги надминат. Ако имате нужда от съдействие, не се колебайте да се свържете с нас, за да ви помогнем да откриете идеалното жилище!