Цветята, с които няма да сбъркаме

Цветята, с които няма да сбъркаме

Цветница предстои. Това означава, че всеки от нас има поне по един именик в близкия си приятелски или роднински кръг. Разнообразието на цветните имена създава известно предизвикателство за нас, честитящите – те звучат различно, а и никога не можем да сме сигурни дали Ива, например, празнува на Ивановден или на Цветница. След като се справим с тази задача, идва следващата – с какви цветя няма да сбъркаме и как да не чуем репликата „Рози? Аз не обичам рози!” Ето няколко актуални и приятно изглеждащи и ухаещи цветя, с които няма опасност да получите критика – словесна или мислена.


Еустома

Наподобява роза, но е по-фина. Можете да бъдете класици и да подарите розова, но също толкова популярни са лилавите, белите, шарените. Красивите дълги и тънки стебла позволяват височина на букета. Репутацията на аристократична личност ви е в кърпа вързана.


Фрезия

Ако подарявате на човек, почитател на природата, на натуралните елементи и сложните букети не биха го впечатлили, фрезията е вашето цвете. Те имат свойството да бъдат изключително шарени и лесно можете да сформиране букет, което да накара и най-навъсения скептик да се усмихне.


Ранункулус

Или азиатско лютиче. Изключително шарени, с тумбести цветове и криви стебла. Нестандартни, но любими на всеки, който веднъж ги е получил или подарил. Ако все пак не се харесат, можете да се изтъкнете като иноватор, който винаги има алтернативни идеи.


Слънчоглед

Класика, с която няма как да сбъркате. Освен че е жълто, слънчево цвете, носи приятни емоции. А и позволява шеги като „Слънчоглед за слънцето”, както и „Нали обичаш слънчогледови семки?”.


Хортензия

Хортензията е кичеста, голяма и е идеален вариант да не правите букет, а да подарите едно цвете – жест, на който много хора се радват искрено. Разнообразието на цветове отново е голямо, а уханието ѝ стига за помещение от поне 60 кв.м :)