Защо покупката на апартамент ново строителство е добър избор

Защо покупката на апартамент ново строителство е добър избор

Инвестирането в недвижим имот е важна стъпка, към която много хора се стремят. Покупката на собствен дом предоставя възможност на купувача да избере мястото, изложението и етажа на апартамента, където иска да живее.

Сред ползите на собственото жилище се нареждат свободата за декориране и преустройване на помещенията, без нуждата от съобразяване с изискванията на хазяин, и отпадане на задължението от заплащане на наем.

Преди закупуването на жилище трябва да се вземат предвид няколко фактора: цена, местоположение на имота, близост до спирки на градски транспорт, комуникативност на квартала и други. Сред дилемите, пред които много купувачи се изправят, е тази какъв тип строителство да е закупеният апартамент. 

В статията ще разберете повече за предимствата, които апартаментите ново строителство предлагат, и защо те може да се окажат подходящият избор за вас.

Ползи от покупката на апартамент ново строителство

Пазарът на недвижими имоти е един от най-интересните и динамични сектори на икономиката. Все повече хора избират сигурността и удобството на притежаването на собствено жилище.

През последните години се наблюдава нарастващ интерес към апартаментите ново строителство, които стават все по-предпочитан избор за купувачи и инвеститори. Причините за това са няколко. Този тип жилища са проектирани и изградени по последните технологии и със съвременни материали, което гарантира високо качество, енергийна ефективност и модерен дизайн. Това обаче не са единствени предимства на апартаментите ново строителство.

По-лесно финансиране

Ако спестяванията ви не стигат за закупуване на желания апартамент, но имате стабилни добри доходи, може да ползвате изплащане или банков кредит.

Преди да се спрете на дадено жилище, трябва да проучите политиката на банките за отпускане на заеми. Имайте предвид, че отпускането на кредит може да зависи от типа на сградата, в която се намира имотът  - възможно е да ви предложат по-добро финансиране, ако купувате апартамент ново строителство. Някои банки предлагат кредитни условия с по-ниски лихвени проценти, когато става въпрос за закупуване на новопостроени обекти.  

Съвременен дизайн и иновативни технологии

Силната конкуренция на пазара на недвижими имоти стимулира строителните предприемачи да предлагат все по-модерни и удобни жилища и да инвестират в по-качествени и иновативни технологии при изграждането на сградите. Те подобряват сградата и дълготрайността ѝ, а модерният дизайн позволява по-ефективно използване на наличното пространство.

Допълнителните удобства като плувни басейни и фитнес центрове, повишават качеството на живот и привличат потенциални наематели или купувачи. По този начин се увеличава стойността на имота в дългосрочен план.

По-ниски разходи за ремонт

Друго предимство на покупката на апартамент ново строителство са по-ниските разходи за поддръжка и ремонт. Тъй като всичко в жилището е чисто ново, вероятността да се сблъскате с проблеми или да се нуждаете от незабавен ремонт е по-малка. Това се дължи и на факта, че такъв тип строителство е построено с висококачествени материали и е обект на строги норми, инвеститорски контрол и правила.

Гаранция за сигурност

Сдобиването с чисто нов дом ви осигурява сигурност в два аспекта. Първият е, че рискът от взлом от крадци е намален благодарение на модерните технологии за сигурност и висококачествените материали, които са използвани. 

Шансът да намерите квартиранти е по-голям, ако предлагате ново и чисто жилище, отколкото такова в стар панелен блок. Ако целта ви е да давате апартамента под наем, това ще ви даде финансова сигурност.

По-висока енергийна ефективност

Един от основните плюсове на апартаментите ново строителство е, че са високо енергоефективни. Те са проектирани с цел да намалят разходите за отопление, охлаждане и електроенергия. Това спомага за ограничаване на въглеродния отпечатък на сградата, което е от съществено значение за опазването на околната среда.

Модерни и добре поддържани общи части

Често срещана практика е общите части в новите кооперации да се поддържат от външни специализирани фирми за почистване. Това гарантира запазването им в чист и спретнат вид, за да се осигури максимален комфорт на живущите в сградата. 

Места за паркиране

Един от основните минуси на живота в големите градове като София е липсата на достатъчно свободни паркоместа. В много новоизградени жилищни комплекси обаче се предоставя възможността за закупуване или наемане на място за паркиране. Това улеснява ежедневието на собственика, като му осигурява допълнително удобство и сигурност.

Устойчива в бъдещето инвестиция

Недвижимите имоти са винаги добра инвестиция особено ако се намират в развиващи се райони с добра инфраструктура и лесен достъп до градски транспорт, образователни институции и търговски обекти. Покупката на апартамент в новопостроена кооперация в такива квартали ще повиши себестойността ѝ в бъдеще, а цената му ще бъде по-висока при евентуална продажба.

В заключение, ако сте решили да си купите апартамент ново строителство, е важно да проучите пазара и да прецените с какво не бихте направили компромис при избора си. Жилищата в новите кооперации притежават много предимства. Сред тях са високото качество на строителните материали, енергийната ефективност, съвременният дизайн, добре поддържаните общи части и допълнителни удобства. Тези фактори правят закупуването на апартамент ново строителство атрактивен избор както за живеене, така и като добра инвестиция в бъдещето.

Ако искате да намерите идеалния апартамент за вас, не се колебайте да ни потърсите. Наша основна цел е изграждането на модерни, функционални и висококачествено реализирани жилищни проекти. Разгледайте проектите ни и се свържете с нас, за да ви помогнем да изберете мечтания дом.